FAQ

Bostadsmarknaden i Stockholm är minst sagt stökig. Bristen på hyresrätter och prissättningen på bostadsrätter gör att många människor har svårt att få tag på en bostad, detta leder till att förstahandskontrakt sällan sägs upp och att andrahandskontrakt ofta blir orimligt dyra. Det saknas inte hyresrätter i Stockholm, men de allra flesta som finns kräver att man står i en bostadskö, inte sällan behöver man flera års köpoäng för att kunna hitta ett rimligt boende.

Det finns emellertid hyresvärdar i Stockholms län som lägger ut lediga lägenheter, direkt på sin hemsida, som vem som helst kan söka. Ofta gäller dock att man är "först till kvarn", medan vissa lägenheter slumpas ut. Ibland ligger lägenheterna inte uppe längre än några minuter innan de är borta. movly hjälper dig att hålla koll på när lägenheter och förstahandskontrakt finns tillgängliga genom att skanna av närmare 200 hyresvärdar regelbundet, när en lägenhet läggs upp på någon av sajterna meddelas du via epost och sms direkt och kan gå in och anmäla intresse på den lägenhet du är intresserad av.

När du registrerar dig på movly ansluter du dig till att använda vår automatiserade sökfunktion "Movly Search Bot™" som scannar av över hundra olika hyresvärdars sajter, när en ledig lägenhet dyker upp får du en notifikation per mejl och sms och du kan då gå in och anmäla intresse.

movly äger inga egna lägenheter utan tillhandahåller helt enkelt ett verktyg för att hjälpa dig bevaka lediga bostäder som dyker upp.

Just nu finns movly tillgängligt i Stockholms län, där vi ser att behovet av lägenheter är som störst.

Som Standard-medlem får du tillgång till "Movly Search Bot™" som hjälper dig att hitta lediga förstahandslägenheter. Du får även tillgång till livenotifikationer som håller dig uppdaterad om nya lägenheter minut för minut, dygnet runt via Movly-appen. Mer info om premium-medlemskapet kommer snart.

Standard-medlemsskap kostar 199:-/månad.

När du blir medlem hos movly binder du dig för en månads medlemskap. Uppsägningstiden är en månad och uppsägningen sker via dina sidor på movly.se.

Ja, om du vill säga upp ditt medlemskap gör du detta via dina sidor på movly.se

Hyresvärdar kan ha lite olika villkor och regler, men generellt sett behöver du vara myndig (18 år), ha en inkomst samt ej ha betalningsanmärkningar.

main2oscar nord-Mzi9DBcqDP8-unsplash